top of page

Numerele de la 20 la 31. Fișe de lucru

Într-un articol anterior am scris și am pledat pentru o învățare conform stagiilor enunțate de Bruner. În continuarea acelui articol, vă prezint astăzi fișe de lucru ce pot fi utilizate în faza iconică și abstractă a învățării numerelor mai mari de 20 și mai mici decât 31. Aceste fișe pot fi folosite și pentru recapitularea sau sistematizarea cunoștințelor.


Pentru faza concretă, am numărat efectiv jucării, copii și zile din calendar, dar timpul alocat a fost mult mai scurt datorită bazelor care s-au pus bine până acum.

Vă propun să jucați jocul ”Flori și insecte” (prezentat în articolul anterior, ce poate fi descărcat de AICI) și fișa de lucru din imaginea alăturată pe care o puteți descărca de AICI.


Faza iconică

În această fază, desenul ia locul obiectului concret. Așadar, după multă joacă cu cuburi, aceste fișe devin foarte ușor de rezolvat. Fișele cu baloane presupun rezolvarea a două sarcini: corespondența mulțime-număr și ordonarea crescătoare a numerelor. Am creat astfel un context concret pentru compararea numerelor și stabilirea celui mai mare/celui mai mic dintre acestea.


DESCARCĂ AICI


DESCARCĂ AICI


Faza abstractă

În faza abstractă, copilul este capabil să asocieze mental mulțimea de obiecte sau de imagini cu simbolul abstract reprezentat de numere.


Descarcă fișa ”Vecinii numerelor” AICI.

Descarcă fișa ”Numărăm florile” AICI.

Dacă v-au plăcut fișele de lucru propuse, vă invit să lăsați un comentariu sau să distribuiți postarea.

SPOR LA JUCAT!

bottom of page