top of page

Mozaicul numelor

Cum săptămâna trecută a fost vorba despre cartea The crayon box that talked, despre culori şi despre individualitatea fiecăruia, săptămâna aceasta ne-am încumetat la o activitate de creaţie nu tocmai simplă.


Pe foi de hârtie negre, am scris cu creion galben şi cu majuscule numele fiecărui copil. Având la dispoziţie hârtie colorată de toate culorile, copiii au lipit peste conturul trasat de mine bucăţele mici, rupte de ei, încercând să pună alături pătrăţele de culori diferite.


Prin tehnica utilizată, am urmărit dezvoltarea motricităţii fine a mâinii, a răbdării şi a creativităţii. A fost un exerciţiu pe durata căruia am reuşit să-mi observ elevii, să-i cunosc mai bine, să descopăr personalităţile fiecăruia, să observ modul în care îşi organizează munca, dacă renunţă uşor în faţa greutăţilor, dacă perseverează, care le este ritmul de lucru.


Şi pentru că nu au terminat toţi într-o singură oră, le-am lăsat provocarea de a termina lucrarea a doua zi de dimineaţă, imediat ce ajung, chiar înainte de a începe orele. Astfel, au avut o sarcină clară pentru timpul liber dintre momentul ajungerii lor la şcoală şi momentul începerii orelor.


Pentru realizarea expoziţiei, fiecare este responsabil să-şi fixeze lucrarea pe tabla magnetică cu un magnet zâmbitor. Ei ştiu că aceasta este o apreciere pentru munca lor şi sunt foarte fericiţi şi mândrii de rezultatul obţinut.

bottom of page