top of page

M de la Mormăilă, Maimuţică, Munţi

Pentru predarea literei M am continuat Aventurile din pădurea aurie începute odată cu predarea literei A. De data aceasta, ursuleţul Mormăilă ne-a condus în învăţarea literei M. Povestea Mormăilă cel morocănos am scris-o pentru a-i învăţa pe copii că, de multe ori, din starea de tristeţe şi supărare ieşim dacă de îndreptăm atenţia spre ceilalţi, spre cei de lângă noi.

Cum în poveste a fost vorba din nou de Arici, am realizat o jucărie din hârtie care să îl reprezinte, prelutată de la EasyPeasyandFun. Vă pot spune doar că elevii mei au adorat acest arici şi au ascultat povestea jucându-se cu ariciul confecţionat, mişcându-i gura ca şi când ar vorbi. Am răspuns în acest mod şi nevoii copiilor de a se mişca în timpul unei povestiri, asigurându-mă că "mişcarea" nu le distrage atenţia.


Am continuat toată săptămâna să ne întâlnim cu ariciul, cu ursuleţul Mormăilă şi ceilalţi prieteni din pădure, învăţând într-un mod uşor, distractiv şi integrat multe noţiuni noi:


- am desenat scena preferată din poveste

- am învăţat scrierea literei M şi m, precum şi a cuvântului mama

- am învăţat scrierea cifrei 2 şi am realizat mulţimi

- am intonat cântecul Eight silly monkeys, variantă a cântecului Five little monkeys

- am transformat litera M în cadrul unei ore de Arte vizuale obţinând o pictură cu munţi.

- am despărţit în silabe şi am precizat poziţia sunetului m în diverse cuvinte


Un joc îndrăgit de copii în această săptămână a fost: Da/Nu. Regulile jocului: copiii stau în cerc. Învăţătorul spune un cuvânt. Dacă acel cuvânt începe cu sunetul m, copiii sar ca mingea spunând DA. Dacă acel cuvânt nu începe cu sunetul m, copiii se aşază ghemuit spunând NU. Învăţătorul enumeră aleatoriu cuvinte care încep sau nu cu sunetul precizat. La acest joc, copilaşul cu Autism din clasa mea a răspuns foarte pozitiv. A fost încântat şi doreşte în fiecare zi să îl jucăm.


AVEM ÎN CONTINUARE, ACTIVITĂŢI PLINE DE JOC, VOIE BUNĂ ŞI CULOARE!


bottom of page