top of page

Puterea lui "ÎNCĂ"


V-aţi gândit vreodată că într-un cuvânt atât de mic precum "încă" se află o putere mare? Eu, nu. Cel puţin, nu până să descopăr cartea Giraffes can't dance (Girafele nu pot să danseze). De la prima audiere, am fost sigură că va avea un impact extraordinar asupra copiilor deoarece tratează o temă foarte actuală pentru ei: neputinţa de a face tot ceea ce îi vezi pe oamenii mari făcând.


Girafa Gerald nu poate dansa, pentru că nicio girafă nu a putut dansa vreodată din cauza încheieturilor foarte slabe ale picioarelor. Este totuşi obligată de "Legea Junglei" să participe la "Dansul Junglei", o petrecere anuală la care toate animalele prezintă câte un dans. Ajuns pe scenă, Gerald este luat în râs de toţi şi pleacă foarte ruşinat să se ascundă în mijlocul junglei. Un mic greieraş se apropie de el şi îl încurajează să asculte cântecul ierbii, al ramurilor, frumuseţea lunii şi să-şi imagineze că luna cântă numai pentru el. Ascultând muzica naturii din jurul lui şi vioara greieraşului, Gerald reuşeşte să danseze sub privirea lunii mai bine ca oricine pentru că "putem dansa cu toţii, atunci când găsim muzica pe care o iubim".

Pornind de la această fermecătoare poveste, copiii pot prezenta acele lucruri pe care ÎNCĂ nu le pot face şi care îi frustrează sau pentru care sunt dispreţuiţi de alţi copii. Pot scrie cu litere mari pe un poster NU POT SĂ... . ÎNCĂ!!!, un mesaj terapeutic puternic şi pot fi învăţaţi că, pentru a realiza acele lucruri, este nevoie să găseşti "muzica potrivită": contextul potrivit, locul potrivit, timpul potrivit. A nu putea să faci ceva ce îţi doreşti cu putere este de domeniul temporarului.


Recomand cartea Giraffes can't dance (Girafele nu pot să danseze) copiilor de orice vârstă deoarece cred că mesajul cărţii poate încuraja orice suflet: fie mic, fie mare.


Puteţi comanda cartea pe Amazon.

sau

Puteţi citi povestea în varianta tradusă şi adaptată de mine: Girafele nu pot să danseze.

bottom of page