Sunt extraodinar de încântată să vă anunț că anul acesta voi derula la clasă un opțional de Educație pentru arhitectură și mediu construit. Da, da! Ați auzit bine! Arhitectură la clasa I!
Asociația De-a arhitectura implementează în școli cursuri opționale inedite. Dacă nu-i cunoașteți, accesați site-ul lor și vă veți convinge! Dacă-i cunoașteți, dați informația mai departe!
UN OBȚIONAL INEDIT
Opționalul pentru clasele pregătitoare, I și a II-a se numește De-a arhitectura MINI. Este un curs 100% hands-on, implementat la clasă de cadrul didactic care se înscrie în program și un arhitect voluntar repartizat de asociație. Tandemul acesta profesor-arhitect, zic eu, este unul dintre punctele forte ale programului! Prezența unui specialist din alt domeniu la clasă reușește să captiveze, să inspire, să dea aripi viselor și planurilor de viitor!
CE ÎNVAȚĂ COPIII?
Cursul își propune să-i ajute pe copii să facă ceea ce știu ei cel mai bine: să imagineze.
Chiar de la început, ei fac cunoștință cu Grifonel și Semințica, două personaje fantastice, alături de care vor călători în fiecare săptămână într-un alt tărâm magic, pe tot parcursul primului semestru. În fiecare țară fermecată locuiesc oameni cu anumite pasiuni, iar întreaga țară magică este perfect concepută pentru a răspunde nevoilor locuitorilor ei. Astfel, copiii vor călători prin Țara Plimbăcioșilor, a Molicioșilor, a Plăntăcioșilor, a Cititorilor în Stele, a Animălicioșilor și chiar a Hărnicioșilor, imaginându-și cum mediul construit trebuie să corespundă caracteristicilor personajelor. După fiecare vizită, copiii vor fi provocați să construiască anumite lucrușoare, case sau construcții pentru aceste personaje.
În semestrul al II-lea, pe parcursul capitolului intitulat Orașe, castele, cetăți copiii vor călători prin orașe fantastice: Orașul norilor de geață, Orașul dulce, Orașul cuvintelor, Castelul Poveștilor, Castelul Muzicii, Cetatea albinelor, învățând pe neobservate aspecte ale vieții reale. Fiecare lecție are și corespondent în realitate. Copiii vor observa fotografii ale unor clădiri, aspecte din oraș, interioare care s-ar potrivi categoriei de personaje tocmai vizitate.
La finalul anului școlar, din machetele realizate de copii se va realiza o expoziție la nivel de oraș, exploziție la care vor fi invitați părinți, bunici, colegi, prieteni și în cadrul căreia copiii vor fi premiați.
CE AM FĂCUT PENTRU A BENEFICIA DE ACEST PROGRAM?
Întâi de toate, mi-am dorit să particip și eu. Apoi am explorat site-ul Asociației De-a arhitectura și am aflat că înscrierile se fac în fiecare an în perioada decembrie - 30 martie. Mi-am notat în agendă acest termen și am aplicat, urmând instrucțiunile de pe site găsite AICI. Pe parcursul verii am participat la o sesiune de formare online (condiție obligatorie pentru participare) și GATA! SUNT PREGĂTITĂ PENTRU ÎNCEPEREA OPȚIONALULUI DE ARHITECTURĂ! Am făcut cunoștință și cu partenera mea de proiect și am stabilit detaliile implementării. Vom organiza fiecare lecție împreună, împărțindu-ne responsabilitățile și vom accepta la clasă și părinți asistenți.
Rămâneți pe-aproape pentru că vom povesti ce am mai meșterit! Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți informația pentru a înflăcăra cât mai mulți învățător și pentru a ajuta cât mai mulți copii să aibă parte de o astfel de experiență!
VĂ DORESC SUPER-PUTERE SĂ FACEȚI FAȚĂ MICUȚILOR ȘI SĂ AVEȚI UN AN SUPER!
Comments